Prosty przepis na murzynka bez mąki, cukru i innych niepotrzebnych rzeczy 🙂
SKŁADNIKI
- filiżanka suchej czarnej fasoli bio
- 4 kopiaste łyżeczki kakao bio
- pół filiżanki słodu zbożowego ryżowego bio (lub wg uznania)
- filiżanka płatków owsianych bio
- 2 kopiaste łyżki oleju kokosowego bio
- pół łyżeczki proszku do pieczenia bio
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Czarną fasolę namaczamy na noc, a potem gotujemy do miękości
- Wszystkie produkty wrzucamy do blendera i miksujemy aż uzyskają gładką teksturę
- Wylewamy zawartość na wysmarowaną tłuszczem blachę (tutaj olej kokosowy, ale może być inny) i pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 30 min. Po wystygnięciu kroimy na kawałki.
Czy wiedzieliście, że czarna fasola zapobiega przedwczesnemu starzeniu się?