MIGDAŁOWE CIASTECZKA Z DOMOWYM MASŁEM ORZECHOWYM

MIGDAŁOWE CIASTECZKA Z DOMOWYM MASŁEM ORZECHOWYMA dziś obiecany przepis na wykorzystanie migdałowej pulpy, czyli zmiksowanych i odciśniętych migdałów, które zostają po produkcji domowego mleka migdałowego (przepis). Jeśli dodamy trochę pożywnego domowego masła orzechowego i wiórki kokosowe otrzymamy aromatyczne i pyszne ciasteczka migdałowe.

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni.
  2. Olej kokosowy podgrzewamy do postaci płynnej.
  3. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i bardzo dokładnie mieszamy.MIGDAŁOWE CIASTECZKA Z DOMOWYM MASŁEM ORZECHOWYMMIGDAŁOWE CIASTECZKA Z DOMOWYM MASŁEM ORZECHOWYMwersja z masłem orzechowym
    MIGDAŁOWE CIASTECZKA Z DOMOWYM MASŁEM ORZECHOWYM
  4. Układamy łyżką na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, dłońmi zwilżonymi dłonią możemy dodatkowo uformować ciasteczka już na blaszce, a potem delikatnie odcisnąć wzór widelcem.MIGDAŁOWE CIASTECZKA Z DOMOWYM MASŁEM ORZECHOWYMMIGDAŁOWE CIASTECZKA Z DOMOWYM MASŁEM ORZECHOWYMMIGDAŁOWE CIASTECZKA Z DOMOWYM MASŁEM ORZECHOWYM
  5. Pieczemy ok 15 – 18 minutMIGDAŁOWE CIASTECZKA Z DOMOWYM MASŁEM ORZECHOWYM

Domowe masło z orzechów laskowych:

  1. Orzechy prażymy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez ok 20 – 30 minut.
  2. Następnie oczyszczamy ze skórki pocierając orzechy w dłoni lub za pomocą bawełnianej ściereczki.
  3. Przesypujemy do blendera z ostrzem S i miksujemy ok 2 minuty. Gotowe!MIGDAŁOWE CIASTECZKA Z DOMOWYM MASŁEM ORZECHOWYM Przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.MIGDAŁOWE CIASTECZKA Z DOMOWYM MASŁEM ORZECHOWYM

Dla Bionica przygotowała

Katarzyna Filip

Facebook.com/KuchniaOsobista

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *