Quinoa i kasza jaglana z brzoskwiniami

quinoa i kasza jaglana z brzoskwiniami
quinoa i kasza jaglana z brzoskwiniami

Ciepłe, rozgrzewające śniadanko z quinoa i kaszy jaglanej, które nie tylko przygotowuje nas do jesieni (quinoa i kasza jaglana odżywiają centrum, czyli wzmacniają Śledzionę – Żołądek), ale również nie zawiera glutenu. Warto pamiętać, że wg TMC dietę późnego lata powinny reprezentować pokarmy harmonizujące centrum, czyli pokarmy słodkie, okrągłe i żółte.

quinoa i kasza jaglana z brzoskwiniami

SKŁADNIKI
  • pół filiżanki quinoa bio
  • 1/3 filiżanki kaszy jaglanej bio
  • 4 świeże brzoskiwnie ekologiczne
  • garść ekologicznych rodzynek, lub pokrojonych drobno daktyli i moreli suszonych na słońcu
  • plasterek świeżego imbiru

quinoa i kasza jaglana z brzoskwiniami

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  1. Quinoa i kaszę jaglaną płuczemy pod bieżącą wodą.
  2. Garnek z kaszą jaglaną i quinoa stawiamy na palniku, dodajemy garść rodzynek (lub alternatywnych owoców suszonych), plasterek imbiru i na wolnym ogniu pod przykryciem gotujemy około 10 min.
  3. Dodajemy pokrojone świeże brzoskwinie i gotujemy jeszcze około 5 min.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *